Jatka sisältöön

Maa

Mitä kaikkea voit tehdä Tarotkorteilla?

 

Moni ajattelee tarotkorttien taipuvan vain ennustamiseen tai itsetutkiskelun välineeksi omien kysymysten äärellä. Tarotit kuitenkin tarjoavat aivan huikean määrän erilaisia käyttötarkoituksia.
Aloitetaan ensin aloittelijoille sopivista hyvistä jutuista ja siirrytään siitä sitten kohti tarkempia ideoita.
Aloittelijalle sopivat tarotjutut:
- Nosta yksi kortti päivässä ja lue se aamulla sekä uudelleen illalla. Mieti kohtasitko päivän kortin merkityksen jossain arkisessa tilanteessa. Näin opit kortteja samalla ja saat hyödyntää uutta ihanaa pakkaasi päivittäin.
- Sekoita kortteja esimerkiksi telkkaria katsellessa tai musiikkia kuunnellessa. Sitten ala järjestelemään kortteja oikeaan järjestykseensä. Kun pakka on järjestyksessä niin voit sekoittaa sen jälleen uudelleen ja toistaa samaa luuppia niin kauan kuin huvittaa. Tässä myös samalla opit tunnistamaan esimerkiksi uuden pakan kortteja, tutustut omaan pakkaasi, luot siihen energeettistä suhdetta sekä kehityt kokoajan sekoittamisessa.
- Tarot pakkoja voi myös "tuunata" eli niiden reunoja voi leikata, värjätä jne. Tuunauksessa on aina omat riskinsä enkä suosittele sitä harvinaisten pakkojen kanssa mutta massmarket pakkojen kanssa se on varsin hauskaa ja meditatiivistä puuhaa. Reunojen värjäämiseen pitää olla sopivat tussit jotta väri ei ns. vuoda kortin kuvapuolelle ja myös korttien materiaali vaikuttaa siihen miten väri reagoi kortilla. Youtubesta löytyy sadoittain deck mod videoita joista voi hakea inspiraatiota ja reunojen leikkelyyn löytyy saksien ja kulmanpyöristäjien lisäksi esimerkiksi paperigiljotiineja ja muita hauskoja apuvälineitä. Pakan modaus on kuitenkin aina omalla vastuulla tehtävää hommaa ja joskus se voi mennä metsäänkin mutta ei sekään ole oikeasti kovin vakavaa.
- Jos joskus hukkaat tarotpakastasi yhden kortin tai joku niistä vaurioituu tms niin pakkaa ei missään nimessä kannata heittää pois. Jäljellä olevista korteista voi askarella tauluja valmiisiin kehyksiin, liimata korttiin ja tehdä yksilöllisiä postikortteja ystäville tai vaikka kiinnittää ne naruun ja laittaa roikkumaan ikkunalle, seinälle tai vaikka joulukuuseen koristeeksi.
Harjaantuneemmalle tarotloverille sopivat jutut:
-Jos kortit ja pakat alkaa olemaan jo tuttuja niin mitenkäs astrologia ja erityisesti tarotin astrologia? Korteissa on paljon astrologiaa opeteltava ihan siinä, että miten niin isossa ja pienessä arkanassa on kaikessa astrologiset vastaavudet. Tämän oppimiseen on loistava apuväline esimerkiksi tämä Tarot-Astrologia Pyörä.
Jokaisen kortin astrologian tutkiskeluun Thoth pakka on erittäin ideaali koska siinä on pienessä sekä isossa arkanassa visuaalisesti myös astrologia näkyvillä toisin kuin perinteisessä Rider Waite Smith pakassa jossa astrologia lymyää siellä taustalla näkymättömänä esoteerisena perimätietona.
Voit lähteä rakentamaan omaa syntymäkarttaasi tarotkorttien avulla. Voit käyttää tähän useampaa pakkaa ja kasvattaa projektia aika suureksikin. Voit merkitä eri huoneisiin eläinradan merkkien edustajaksi kukin ison arkanan kortin; Hallitsijan - Oinaalle, Ylipapin - Härälle jne. Sitten voit jatkaa laittamalla oikeiden planeettojen kortit syntymäkarttasi mukaan niiden omiin huoneisiin omien eläinradan merkkien korttiensa luokse; esimerksi Maailma - Saturnuksen paikalle, Hallitsijatar - Venuksen paikalle, Ylipapitar - Kuun paikalle jne. Sitten voit vielä etsiä pakasta syntymäpäiväsi mukaiset pienen arkanan dekanin kortin sekä hovikortin ja laittaa nekin oikealle paikalleen kartallesi. Tähän jälleen toimii parhaana työkaluna Tarot-Astrologia Pyörä. Sitten kun olet ajan kanssa saanut koko komeuden rakennettua niin sitä voi tutkailla vaikka kuinka pitkiä aikoja (mikäli tila sallii pitää kortteja esillä). Miten tämä harjoitus havainnollistaa sinulle astrologiaa ylipäätään paremmin? Opitko itsestäsi jotain uutta? Saatko ahaa-elämyksiä kun astrologia näyttäytyykin sinulle tuttujen visuaalisten korttien muodossa?
Tähän projektiin soveltuu mainiosti taskukokoiset ja minipakat.
- Qabalaan voi myös lähteä tutustumaan erittäin loistavasti tarotkorttien kanssa. Tähän aiheeseen löytyy kasoittain hyviä kirjojakin mutta alkuun ihan pelkkä pakka ja mallikuva riittää.
Voit alkaa järjestelemään pienen arkanan kortit elämänpuun 10 sefiran muotoon esimerkiksi lattialle. Sitten voit laittaa hovikortit niiden omiin sefiroihin ja lopuksi kruunata koko komeuden lisäämällä ison arkanan kortit sefiroiden välissä kulkevien 22 polun paikalle. Sitten tämän harjoituksen voi vielä viedä asteen pidemmälle muodostamalla kaikkien neljän maan eli kaikkien neljän eri qabbalistiseen maailman; atziluthin, briahin, yetziraan ja assiahin mukaan eli sauvat omanaan ison arkanan kera, maljat omanaan ison arkanan kera jne. 
Tämän visuaalisen harjoituksen lisäksi tarotkorttien matkassa voidaan tehdä elämänpuussa ns. polkutyöskentylyä (pathworking). Näihin löytyy kirjallisuudesta ohjattuja meditaatioita mutta voit myös itse valita yhden ison arkanan korteista ja sitä katsellessa vaipua meditoimaan kortin matkassa. Voit hypätä hallitsijattaren kanssa vehreälle niitylle tai synkkään myrskyisään iltaan katsomaan kun torni kaatuu. Näitä polkuja voit matka 10 eri sefiran välillä ja ottaa nekin alku- ja loppupisteenä mukaan polkutyöskentelyysi. Huikean hauskaa ja monipuolista sekä ennen kaikkea opettavaa tarottouhua joka ei edellytä yhtään ennustamisen otteita. 
Spesiaalit tarotjutut:
-Tarotkortit ja myös oraakkelikortit sopivat monen eri ammatin apuvälineeksi. Kirjailijat voivat käyttää eri pakkoja tuomaan inspiraatiota kirjoittaessaan esimerksi novellia. Pakasta voi ammentaa niin hahmoja, juonenkäänteitä kuin miljöön ideoita. Koska tarot pakkoja on tuhansia niin inspiraatiota on helppoa ammentaa aina kauhusta romantiikkaan asti ja kaikkeen siltä väliltä. Myöskin esimerkiksi terapeutit saattavat käyttää työssään erilaisia pakkoja esimerkiksi oraakkelikortteja keskustelun aloittajana. Jos ihmisen on vaikea sanoittaa ajatuksiaan niin joskus visuaalisen kortin valitseminen saattaa toimia hyvänä avauksena jotta voidaan lähteä sanoittamaan tilannetta siitä eteenpäin. Tarot toimii siis monenlaiseen luovaan työhön inspiraation lähteenä. 
Tässä oli nyt muutamia esimerkkejä mitä kaikkea voimme ihanilla Tarotpakoillamme tehdä ilman että kysytään yhtään kysymystä tai pohditaan tulevaa. Näitä tarotjuttuja voi tehdä yksin tai kavereiden kesken. Vain mielikuvituksesi on rajana.
Hauskaa tarotpuuhailua. Älä ota sitä liian vakavasti vaan nauti, fiilistele, opi ja kasva ihmisena vahingossa samalla. 
- Hanni
Edellinen Matka vuodenpyörän ympäri: Pakanalliset juhlat ja niiden merkitykset
Seuraava Onko kristallin muodolla väliä?  

Jätä kommentti

KOmmentit hyväksytään ennen julkaisua

* Pakollinen kenttä