Jatka sisältöön

Maa

Yoni-muna

Tänään puhutaan aiheesta, joka on herättänyt paljon kiinnostusta Instagram sivuillani, kun kerroin Yoni-munan käytöstä. Lupasin silloin kirjoittaa hiukan enemmän asiasta ja avata omia kokemuksiani siitä. Valitettavasti, olen huomannut että Yoni-munista liikkuu puutteellista tietoa ja helposti jää yksipuolinen kuva siitä mitä hyötyjä Yoni-munan käyttämisestä voi olla.

Mikä on Yoni-muna?

Käytännössä se on munanmuotoiseksi hiottu kristalli. Tämä muoto on tullut Idästä, aasialaisesta kulttuurista, en ole kuitenkaan varma onko tämä nimenomaan syntynyt siellä. Tänä päivänä näemme monessa asiassa paluun esivanhempiemme viisauteen ja elämäntapoihin. Muna on monessa kulttuurissa elämän, hedelmällisyyden ja terveyden merkki. Yoni-muna on tarkoitettu naisille ja sitä käytetään asettamalla se sisään samalla tavalla kuin tamponi. Mistä tahansa kristalleista Yoni-munia ei tehdä, vaan yleensä ne muotoillaan nefriitistä (Jade), ruusukvartsista, sungiitista, karneolista ja punaisesta jaspiksesta. Eniten käytetään kuitenkin nefriittiä ja ruusukvartsia. Joissain munissa on valmiit reiät, joiden läpi voi pujottaa langan, lanka auttaa samaan kristallin ulos kun harjoitus on valmis. Lanka ei ole kuitenkaan välttämätön, Yoni-muna tulee kyllä ulos ilman sitäkin, se on lähinnä sitä varten että voit olla senkin asian suhteen rentona eikä murehtia turhaan. Hyvä olisi aloittaa harjoitukset jadella sen puhdistavan vaikutuksen ansioista. Yoni-munia löytyy kolmessa eri koossa pieni-, keski- ja isokokoinen. Keskikokoinen on kaikesta yleisin ja paras, mutta alkuun voi hyvin kokeilla pientä. 
Usein annetaan mielikuva, että Yoni-muna on pelkästään naisen nautintoa lisäävä ja lantiopohjan lihaskuntoa vahvistava väline. Tietysti Yoni-munan avulla voi tehdä lantiopohjan lihasharjoituksia, joka on todella hyvä asia naisen terveydelle ja vaikuttaa positiivisesti seksuaaliseen elämään. Tästä puhutaan kyllä, mutta tämä on vain pieni osa hyödyistä, joita voit saada Yoni-munan käyttämisestä. On hyvä ottaa huomioon, etteivät kaikki munan muotoiset kristallit ole tarkoitettu tähän käyttöön!

Yoni-muna harjoitus on todellisuudessa enemmän energeettinen sakraali harjoitus, eikä "salilla käynti". Harjoitukseen sisään astuminen vaatii sisäistä rauhaa ja luottamusta. Kun Yoni-muna asetetaan sisään, sen kanssa voi hyvinkin tehdä päivittäiset rutiinitehtävät, käydä lenkillä, töissä jne. Sitä voi pitää sisällään jopa 5-8 tuntia ja sen kanssa nukkuminen on todella hyvä. Heti ensimmäisten käyttöjen jälkeen Yoni-muna tekee syvää puhdistusta, joten sitä ei kannata käyttää kuin maks. 5min ja pikkuhiljaa lisätä aikaa, huomaat kyllä itse milloin voit pidentää aikaa. Jokaisen käytön jälkeen se puhdistetaan kuten muut kristallit. Sitä ei tarvitse puhdistaa saippualla tai desifinoida millään aineella, tämä voi vahingoittaa kristallia. Pidä hetki hyvin kuumassa (ei kiehuvassa) vedessä, se desifinfioi hellävaraisesti.

Mitä kaikkea Yoni-muna hoitaa ja mihin se auttaa?

1. Tukee lihasten hallintaa. Tulet tutustumaan syviin lihaksiisi ja lantiopohjalihaksiisi ja opit tuntemaan ja hallitsemaan niitä paremmin. Tulet käyttämään myös sellaisia lihaksia, joita käytämme synnyttäessä, joten tämä harjoitus voi hyvin edesauttaa myös synnytyksiin valmistautuessa. Jos sinulla on esimerkiksi virtsankarkailua saattaa syy piiletä heikoissa lantiopohjalihaksissa, Yoni-munan käyttö voi auttaa tässäkin asiassa.

2. Opit rentouttamaan syvät lihakset ja tämä on yksi tärkeimmistä asioista. Monet vaivat, kivut ja traumat kertyvät näihin lihaksiin ja saavat ne jännittymään liikaa. Ylijännittynyt lihas voi tuottaa kipua esimerkiksi seksin aikana. Jos lihaksen saa rentoutumaan, se vapauttaa samalla sen trauman joka on juurtunut sinne. Tämän takia jotkut naisen saattavat itkeä orgasmin aikana, trauman mukaan lähtee myös jumiutunut tunne. Jos sinulle on tuttua TRE (trauma releasing exercises) Yoni-munan kanssa pystyt saamaan saman efektin. Kun opit rentouttamaan syvät lihakset, huomaat pian, että myös arjessa pystyt rentoutumaan paremmin.

3. Huomion hallinta. Tämä saattaa muuttaa asioita elämässäsi aika paljon. Yoni-munaa käytettäessä, huomiosi tulee olemaan aika usein vatsan seudulla, toisessa energiakeskuksessa (sakraali), jossa piilevät meidän feminiiniset ja luovat voimat, tämä on paikka minne energeettiset tukokset ja traumat helposti kerääntyvät. Tunnet pian miten tämä huomion keskittäminen muuttaa sinun oloa ja miten muut tulevat kommunikoimaan sinun kanssa eri tavalla. Kun me vahvistetaan alhaalla olevia energiakeskuksia, meidän feminiinien energia muuttaa laatuaan ja voimistuu. Sen vaikutuksen huomaa kyllä kaikki.

4. Yoni-munat tukevat terveyttä. Nefriitti on hyvän terveyden kivi, se antaa voimaa, tukee ja vahvistaa Tämän takia harjoitukset aloitetaan jade munalla. Alkuun se tulee puhdistamaan ja hoitamaa koko kehoa energeettisesti. Tämän takia sitä ei kannata (alussa) käyttää pitkiä aikoja kerrallaan ja se täytyy myös kunnolla energeettisesti puhdistaa käytön jälkeen desinfioinnin lisäksi (huom. ei kemikaaleilla vaan kuumalla vedellä). Kehon puhdistusjakso voi kestää jopa 2-3 kuukautta. Tämän jälkeen saatat huomata, että pystyt käyttämään Yonia pidempiä aikoja kerrallaan. Säännöllinen Yoni-munan käyttö edesauttaa myös oman kehon kuulemista ja tuntemista, yhteys kehoon vahvistuu. Ymmärrät sen viestinnän, luotat paremmin itseesi ja kehoosi. Se poistaa jännitykset, negatiivista energiaa ja maadoittaa hyvin. Se parantaa feminiinistä energiaa ja hoitaa myös maskuliinista energiaa, tuo tasapainoa ja sisäistä rauhaa.

Mitään erityisiä esteitä Yoni-munan käyttöön ei ole, mikäli olet perusterve. Kaikissa poikkeustilanteissa kannattaa toki keskustella lääkärin kanssa. Leikkauksen jälkeen pitää odottaa, että paranet kunnolla ennen kuin harjoittelet Yoni-munalla.

Luo oma rituaali

Yoni-munan käytönotto on helppo ja siitä voi luoda oman sakraali rituaalin. Voit toimia ihan intuitiivisesti- sytyttää kynttilöitä, polttaa suitsukkeita, tai käyttää eteerisiä öljyjä, voi luoda itsellesi hiljaisen ja pyhän sakraali tilan. Lyhyt meditaatio on hyvä tapa saada yhteys kristalliin, ennen kuin laitat sen sisääsi. Voit yhdistää oman energiasi kristallin energian kanssa, pitämällä kristallimunan kädessä sydänchakran kohdalla. Luo intentio, esimerkiksi terveyden tukeminen, seksuaalisuuden vahvistaminen, naisellisuuden ja oman voiman nostatus. Päätät itse, mutta jos annat kristallillle tehtävän, se tulee toimimaan paremmin sinun hyväksesi. Yoni-muna laitetaan sisään kuten tamponi. Kristallin päälle voi hieroa pari tippa vaikka oliiviöljyä, mikäli haluat. Lämmitä kristalli kädessä tai lämpimässä vedessä ennen käyttöä, näin on huomattavasti mukavampi! Ole hellävarainen itsellesi, tee koko prosessi rakkaudella, tämä voi opettaa sinua olemaan herkkä omille tarpeillesi ja kuulemaan kehosi viestejä. Kun olet asettanut Yonin sisääsi, voit kokeilla puristaa kristallia lantiopohjalihaksillasi ja rentouttaa, toistaa tämä muutaman kerran. Voit nousta seisomaan ja kokeilla kävellä tai vaikkapa tanssia. Tässä ei ole mitään tarkkoja määräyksiä, annat intuition johdattaa sinua. Kuten aikaisemmin mainitsin, ekoilla kerroilla riittää ihan muutama minuutti. Kun tulee tunne että "nyt riittää" voit ponnistaa Yonin ulos. Voit vetää Yonin ulos narustakin, mutta pian ymmärrät että narua ei välttämättä tarvita, alussa se voi olla hyvä olla ”turvana” ettei sinun tarvitse sitä asiaa murehtia harjoituksen aikana. Suosittelen vahvasti, että aloita jokainen Yoni harjoitus pienellä, oman näköisellä, rituaalilla, näin keskityt ja luot rentouttavan tunnelman, joka myös rauhoittaa mieltä ja auttaa sinua luomaan itseesi ja kehoosi ainutlaatuisen yhteyden.

- Luiza

@luiza.crystalmagic

Tässä hyvät Yonit aloittelijalle:

https://tarotpuoti.fi/products/yoni-egg-ruusukvartsi-2-5x4cm

https://tarotpuoti.myshopify.com/admin/products/7935783370991

Tässä linkki kristallien energeettiseen puhdistamiseen:

https://tarotpuoti.fi/blogs/news/nain-pidat-kristalleistasi-huolta

Edellinen Mikä kristalli sopii sinun horoskooppimerkkiin?
Seuraava Näin pidät kristalleistasi huolta

Jätä kommentti

KOmmentit hyväksytään ennen julkaisua

* Pakollinen kenttä