Hoppa till innehåll

Land

Usein kysytyt kysymykset

Q/A Mikä pakka soveltuu aloittelijalle?

Aloittelijalle suosittelemme aina ottamaan pakka joka mukailee perinteistä Rider Waite Smith pakkaa kuvitukseltaan ja symboliikaltaan. Tämä siksi, koska suurin osa moderneista pakoista perustuu tähän 1900- alussa tehtyyn pakkaan ja on hyvä ymmärtää symboliikan alkuperää jotta voi sisäistää sanoman. Alussa menee joka tapauksessa runsaasti aikaa opetteluun joten suosittelemme lähtemään "harjoittelu" pakalla joka ehkä ei ole se sinulle vielä täydellisin mutta ajaa asiansa. Kun olet oppinut mitä kortit tarkoittaa voit halutessasi valita sinua puhuttelevan pakan.

Hyviä aloittelijan pakkoja ovat esim

Smith-Waite Tarot Borderless Edition         

Modern Witch Tarot

The Sharman-Caselli Tarot Deck

Anna K Tarot

The Light Seer´s Tarot

The Weiser Tarot

Easy Tarot

The Elemental Wisdom Tarot

Tarot Original 1909

Tarot -Tieto meissä

Tarot for everyone 

Portti Sisimpään kirja ja pakka

Fyodor Pavlov Tarot

 

Q/A Onko suomenkielisiä tarotpakkoja?

Suomeksi on valitettavan vähän tarotpakkoja ja oraakkelipakkoja tarjolla. Tarot on siinä mielessä hyvä järjestelmä, että voit ostaa suomenkielisen tarotkirjan ja sen kanssa melkeinpä minkä tahansa englanninkielisen tarotpakan. Korttien merkitys on sama. Kannnustamme rohkeasti tarttumaan englannikieliseen pakkaan, hyvä suomenkielisiä tarotkirjoja ovat:

Tarot - Korttien viisaus - Tero Goldenhill

Tarot Aloittelijoille

Portti Sisimpään

Tarot - Tieto meissä (sisältää pakan ja kirjan)

 

Q/A Mitä eroa on Tarot ja oraakkelipakan välillä?

Tarot: 

 • Tarot perustuu 78 kortin järjestelmään. Sinun täytyy sisäistää 78 kortin merkityksen ennen kuin tulkinta muuttuu sujuvaksi.
 • Se jakautuu Ison arkanan kortteihin 22kpl ja pienen arkanan kortteihin 56kpl.
 • Pieni arkana koostuu 4:stä maasta, lantit, maljat, sauvat ja miekat ja muistuttaa sillä tavalla tuttuja pelikortteja.
 • Tarotkorttien merkitys on universaali ja pätee kaikkiin tarotpakkohin. Esim. Kuu-kortti tarkoitta samaa on sinulla sitten perinteinen RWS pakka tai moderni versio tarotpakasta.
 • Voit omistaa yhden Tarotkirjan ja pystyt tulkitsemaan lähes tahansa tarot-korttipakan kanssa

Oraakkeli:

 • Oraakkelikortit eivät perustu mihinkään järjestelmään
 • Kortteja voi olla 0-100, yleinen luku on 44kpl.
 • Jokainen pakka on erilainen ja kortit erilaisia, pakan tekijä on määritellyt korttien merkityksen.
 • Et voi ostaa yhtä oraakkelikorttikirjaa ja sillä tulkita millä tahansa oraakkelikorttipakalla. Sellaista kirjaa ei ole.
 • Oraakkelikortit ovat usein lempeitä viestin tuojia ja helppoja käyttää myös aloittelijan.

Mikä niitä yhdistää?

Molemmat ovat intuitiivisa työkaluja ja nostavat alitajunnasta viestejä pintaan. Molemmat antavat selkeyttä ja vahvistusta. Kokeile yhdistää Tarot ja oraakkelikortit tulkinnassa.

 

Q/A Mitä eettisyys ja vastuullisuus tarkoittaa Tarotpuodille?

Meillä tämä tarkoittaa montaa erilaista seikkaa. Helpoin tapa tehdä näissä virhe on tilata tuntemattomista lähteistä tai epämääräisiltä toimittajilta AliBaba, Wish, Etsy, Amazon, Ebay jne tyyppisistä paikoista. Korttipakat tilaamme suoraan tekijältä tai luotettavalta kustantajalta, meiltä ei saa piraattipakkoja se on meille tärkeä arvo.

Kristallit tilaamme toimittajilta joiden kanssa teemme suoraan muutenkin yhteistyötä. Keskustelemme heidän visiosta ja arvoista ennen yhteistyön aloittamista. Laatukin kertoo paljon ja siksi uusien toimittajien kanssa aloitamme yleensä pienellä testi ostolla varmistaaksemme tuotteiden laatua. Toimittajamme pystyvät kertomaan omista lähteistään ja jos epäselvyyttä kysymme. Täyttä varmuutta ei mitenkään tällaisessa kaupankäynnissä luonnollisesti ole mahdollista saada, mutta teemme parhaamme pitääksemme kiinni lupauksesta eettisesti valmistetuista ja välitetyistä tuotteista. Monet toimittajistamme ovat pieniä perheyrityksiä, joiden kanssa on melko helppo käydä näitä keskusteluja. ei lapsi-/orjatyövoimaa, edellytämme toimittajiltamme tässä avoimuutta.

Synteettisten tuotteiden osalta olemme myös avoimia, jos kivi ei ole kivi tai se on muokattu kerromme sen. Useat toimittajistamme kompensoi logistiikkaa yms. useampi tukee luontoa esim. puuistutuksiin annettavin lahjoituksin. Yksi tukee kehitysmaiden oloja lahjoituksin osasta ostoja. Ei keräystä luonnonsuojelualueilta, ei kestämätöntä kaivostoimintaa. Paljon kivistämme on muun teollisuuden sivutuotetta. Kotimaista suosimme mahdollisuuksien mukaan. Kotimaisten kivien toimittajamme on sitoutunut kaikkiin näihin arvoihin. Keräävät irtokiviä, saavat kiviä kaivostoiminnan sivutuotteina, kerätään vanhoilta kaivosalueilta jne. Kaikessa toiminnassa tärkeänä arvona pidämme luotettavia suhteita toimittajiimme ja uusien toimittajien osalta käytäviä kirjeenvaihtoja heidän arvoistaan. 

Mieltä saa ostaa käytettyjä pakkoja ja kierrätystä tehdään myös pakkausmateriaalien suhteen. Käytämme kaikki toimituksista tulleet käyttökelpoiset kuplamuovit, laatikot ja paperit uudelleen.  

Q/A Miten kiviä puhdistetaan ja ladataan?

Me emme puhdista tai lataa kristallisi valmiiksi täällä puodissa. Meille on tärkeää että kiven omistaja tekee sen itse. Jos me täällä ladataan ja puhdistetaan kristallisi on se verrattavissa siihen että ostat uuden puhelimen johon on jo jonkun toisen tiedot asennettu. Kristallit kannattaa puhdistaa heti kun olet kotiuttanut sen.

Mikäli sinun on mahdollista vie kristallisi ulos puun alle puhdistumaan. Äiti Maan energia on kaikista tehokkain puhdistaja ja lataaja!

Tässä kuitenkin muutama tapa millä voit helposti puhdistaa kristallisi mikäli et voi turvallisesti viedä ulos. Nämä tavat sopivat erityisesti silloin kun kristallit ovat kovassa käytössä mm hoidossa, koruissa, jotka ovat päivittäin käytössä tai jos harvoin muistat puhdistaa omat kristallit. :

 

 1. Karkea suola. Suola puhdistaa myös hyvin kristallit. Tässä täytyy vain ottaa huomioon, että kaikki kristallit eivät tykkää suolasta ja myös suola voi vahingoittaa kristallien pintaa. Itse teen tämän puhdistuksen niin, että otan jonkun astian, kaadan siihen vähän suolaa, laitan kristallit kangaspussiin ja asetan sen astiaan, kaadan sitten suolaa pussin niin että se peittää koko pussin. Voit myös suihkuttaa suolaan vähän vettä, koska kostea suola puhdistaa paremmin kuin kuiva.
 2. Juokseva vesi. Juokseva vesi puhdistaa kristallit oikein hyvin ja parasta on jos vesi on lähteestä, purosta tai järvestä. Tässä kuitenkin tärkeää on se että vesi on juokseva, liikkuvaa. Hanavesi käy paremman puutteesta hyvin. Seisovassa vedessä puhdistus ei onnistu. Huomioi ettei kaikki kristallit kestä vettä, seleniitti, kalkopyriitti, pyriitti, malakiitti mm. eivät pidä kylvyistä.

 On olemassa myös kevyempiä tapoja puhdistaa:

 1. Suitsuke. Savu on hyvä puhdistaja. Suitsukkeella puhdistus tapahtuu niin että pidät kristallin suitsukkeen savussa pienen hetken.
 2. Ääni. Äänimaljalla, tingshalla tai kellolla puhdistaminen on myös tehokas tapa. Äänen värähtely poistaa kerätyt energiat ja lataa voimat. 

Lataaminen tarkoittaa että annat kristallille tehtävän eli intention. Jokainen intentio värähtelee tietyllä taajuudella ja kun annat puhdistetulle kristallille tehtävän se alkaa värähtelemään sillä sinun intention taajuudella. Tässä on kristallin voima! 

Täältä voit lukea kristallien puhdistamisesta lisää

Q/A Tilausten toimitusaika?

Meillä pyritään siihen, että tilaukset lähtevät mahdollisimman pian eteenpäin, yleensä voit odottaa (riippuen siitä milloin tilaat) että tuotteesi on 2-3 päivässä sinulla. Verkkokauppavelhomme käy 3 kertaa viikossa pakkaamassa ja lähettämässä tuotteet eteenpäin. Joskus käy niin että verkkokaupan saldot eivät täsmää ja tuotteesi ei löydykään varastosta, silloin tulee viivästystä toimituksiin. Vaihtoehtona on silloin odottaa että saamme lisää, vaihtaa toiseen tuotteeseen tai hinnan hyvitys, tästä sovitte verkkokauppavelhomme kanssa. On mahdollista saada nopeaa toimitusta, silloin kannattaa olla yhteydessä meihin ja kertoa toive niin teemme parhaamme että saat pikana tuotteesi.

Q/A Muutin mieleni, voinko peruuttaa tilauksen?

Jos haluat peruuttaa tekemäsi tilauksen, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen tarot@tarotpuoti.fi  ja kerro, että haluat peruuttaa tilauksesi. Noutamatta jätetty lähetys EI ole tilauksen peruutus. Jos jätät noutamatta paketin joudumme veloittamaan siitä aiheutuneet kulut. 

Täältä pääset lukemaan tarkemmin toimitusehdoista, suosittelemme tutustumaan niihin!

Q/A Loppuunmyydyt tuotteet?

Meiltä toisinaan kysytty miksi jätämme loppuunmyytyjä tuotteita näkyville ihmisiä "kiusaamaan"? Meillä Tarotpuodissa tämä ajatellaan toisinpäin --> Meillä on Suomen laajin valikoima pakkoja, tämän mahdollistaa tuotteiden hyvä kierto. Tilaamme uusia pakkoja ja varastontäydennyksiä lähes viikottain, samaan tahtiin niitä myös saapuu hyllyihin. Tästä johtuen suosituimmatkin pakat voivat olla lyhyitä aikoja "loppuunmyytyjä". 

Sivuilta löytyy toiminto jolla voit pyytää itsellesi muistutuksen varastosta loppuneesta tuotteesta. Kun tuotetta taas on tarjolla saat siitä sähköpostiisi muistutuksen.

 

Jotkut tuotteet ovat sellaisia että kun ne loppuvat niitä ei saada lisää.

Q/A Miksi paketit ja tuotteet tuoksuu?

Meillä myydään suitsukkeita, se tarkoittaa silloin sitä että emme valitettavasti pysty tuoksuttomia tuotteita toimittamaan. Ymmärrämme, että tämä voi olla herkille haaste! Yleensä tuoksu kuitenkin haihtuu itsestään. Meillä ei ole erikseen varastoa missä säilytetään verkkokauppatuotteita, vaan kaikki ovat täällä myymälässä esillä suistukkeiden kanssa.

 

Q/A Onko myymälään esteetön pääsy?

Hämeenlinnan myymälä sijaitsee vanhassa yli 100 vuotiaassa seurojentalossa, portaita valitettavasti on eikä esteettömyyttä ole aikanaan ajateltu kun taloa on rakennettu. Myymälään pääsee avustetusti sisään pyörätuolilla ja suunnitelmissa on rakentaa ulkopuolelle kunnollinen ramppi millä helpommin pääsee sisälle myös sähköpyörätuolilla. Wc-tilat ovat valitettavasti pyörätuolille aika pienet.

 

Q/A Voiko oman koiran ottaa mukaan ostosreissulle?

Meille saa tuoda koiria, ota kuitenkin huomioon, että puotikoiramme Suomenlapinkoira Miska on usein myös paikalla. Hän suhtautuu yleensä hyvin muihin koiriin mutta joskus kemiat eivät kohtaa. Miska siirtyy tällöin toiseen tilaan siksi aikaa niin saatte olla rauhassa.

 

Q/A Mihin auton voi jättää?

Hämeenlinnassa myymälän edessä pihalla on 4 autopaikkaa, siihen voi jättää mikäli ovat vapaana. Kadun varteen on pysäköiminen kielletty ja valppaat naapurimme saattavatkin ilmoittaa siitä sakottajalle joten kadunvarteen pysäköiminen on omalla vastuulla.  Uimarannan parkkipaikalla on runsaasti tilaa sekä Kutalanjoen vieressä on ilmainen pysäköinti.

Parkkipaikat

Kuvassa Hämeenlinnan pisteen parkkipaikat.

 

Tampereen toimipisteen lähellä on maksullisia ja kiekolllisia parkkipaikkoja, suosittelemme kuitenkin saapumaan julkisilla tai kävellen. Juna-asema on muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Tammelantori on ihan lähellä, mihin autot saa myös mikäli kadunvarret ovat täynnä.

 

Q/A Miten teille pääsee töihin?

Pyrimme siihen, että meillä on sen verran hyvä työhenki ja kiva työpaikka ettei porukka vaihtuisi kovin usein, aina silloin tällöin voi kuitenkin vapautua paikkoja. Lähetä meille hakemus joko tarot@tarotpuoti.fi tai tampere@tarotpuoti.fi. 

Ilmoitamme yleensä somessa vapaista työpaikoista.

 

Q/A En löydä muuta kuin korttimaksu vaihtoehtoa verkkokaupassa onko muita maksuvaihtoehtojaa?

Valitettavasti verkkokauppa-alusta priorisoi omia maksutapojaan näyttävin kuvakkein ja muut jäävät vähän varjoon, eikä sillä ole oikein mitään tehtävissä. Valisemalla PayTrail saat erilaisia vaihtoehtoja kuten Walley osa-maksu ja mobilepay sekä verkkopankit.
Liitteenä ohje.